Agenda

Home > Agenda > Exposicions

Despulla't

 
En curs

Centre de Documentació i Museu Tèxtil
Fins al 31/12/2011.
Dimarts i dijous, de 9 a 20h.; dimecres i divendres, de 9 a 14h., Dissabtes i diumenges, de 10 a 14h., dilluns i altres festius, tancat
Terrassa  Exposicions  


Vestir-se i mostrar-se és un complexa operació de comunicació amb un mateix i amb els altres, quan ens vestim ens recreem a nosaltres mateixos. Al llarg de la història, dones i homes han donat formes diferents als seus cossos mitjançant la indumentària i segons les convencions estètiques imperants, la posició social o les normes d'etiqueta.

El vestit pot esdevenir un instrument físic de tortura que sotmet el cos i l'atrapa en un espai rígid o l'amplia més enllà dels sues propis límits i el projecta amb volums accessoris. D'altra banda, la idea de llibertat respon a la plasmació d'aquest concepte en la roba que portem, però la moda no ens fa lliures.

L'exposició presenta altres temes com la construcció del cos eròtic i la indumentària; el disseny del propi cos mitjançant el tatuatge, la modificació gràcies a la cirurgia estètica i el disseny de teixits intel·ligents.

S¿exposa una gran varietat de peces d'indumentària, del s. XVIII a l'actualitat, amb l'objectiu d'obrir un diàleg entre els objectes i els nostres propis cossos, sobre les relacions de modificació que s¿estableixen; es tracta de peces il·lustratives de la història de la indumentària, però que també formen part de la història quotidiana dels nostres armaris.

Destinatari

Públic General

Lloc

Centre de Documentació i Museu Tèxtil

Més informació

http://www.cdmt.es

Activitat accessible

Si

Comparteix:


Preu

3 EUR. Reduccions jubilats, aturats, estudiants i grups.

Dades de contacte

Roser López


Centre de Documentació i Museu Tèxtil

Salmeron, 25
08222 TERRASSA
937315202
info@cdmt.cat
http://www.cdmt.cat