Agenda

Home > Agenda > Actes diversos

Vells oficis. Cicle d'Esmorzars-tertúlies

 
En curs

VINSEUM. Museu de les Cultures del Vi de Catalunya
A les 11h
Vilafranca del Penedès  Actes diversos   Famílies 


VINSEUM i el Museu d'Arqueologia de Catalunya -Olèrdola han creat un nou format d'activitat dirigida al públic familiar amb la voluntat de donar a conèixer els vells oficis que estan en perill d'extinció per reivindicar-los com una tradició que té unes profundes arrels en la cultura catalana i que ens poden ajudar a entendre el patrimoni moble custodiat en els fons museístics.

Cada sessió s'iniciarà amb un esmorzar conjunt entre tots els assistents.
L'activitat s'organitzarà a partir d'una conversa a tres bandes: s'anirà parlant de cadascun d'aquests oficis a partir d'uns objectes exposats provinents de les col·leccions d'ambdós museus, els quals permetran transmetre un discurs articulat cronològicament, que anirà des de l'antiguitat fins als nostres dies; el mestre d'ofici explicarà la seva experiència; i el conductor formularà un seguit de preguntes i comentaris per dinamitzar l'activitat.
En paral·lel a l'esmorzar i a la presentació, els infants podran explorar i jugar amb els materials seleccionats per cada ocasió. Disposaran d'un espai confortable per experimentar. Un educador coordinarà aquest espai i donarà suport als infants.

Destinatari

Grup màxim de 40 persones

Programa

La ceràmica, TERRA, AIGUA I FOC
En aquesta activitat es pretén mostrar com es treballava amb la ceràmica, quines eren les tècniques i decoracions que antigament s'utilitzaven.
Els convidats seran els mestres de ceràmica de l'Escola d'Art Arsenal (Vilafranca del Penedès) o bé en Ricardo Campos, responsable de l'empresa Kypsela, especialitzada en reproduccions ceràmiques antigues.
Les peces de les col·leccions que s'utilitzaran seran peces ceràmiques des de la prehistòria fins l'època moderna: vasos fets a mà, fets amb torn, vernissos, vidriats, decoracions plàstiques, decoracions pintades...

Lloc

MAC Olèrdola

Inscripció

Es reservaran places durant quinze dies abans de l¿esmorzar la sortida trucant a la secretaria del Museu (93 890 05 82)

Comparteix:


Durada

2.30 h

Preu

6 EUR per persona. Infants fins a 12 anys gratuït


VINSEUM. Museu de les Cultures del Vi de Catalunya

Pl. Jaume I, 1
08720 VILAFRANCA DEL PENEDES
938900582
vinseum@vinseum.cat
http://www.vinseum.cat