Agenda

Home > Agenda > Exposicions

'Aqua fontis salutaris'. Aigua, higiene i salut

 
En curs

Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu
Fins al 01/10/2015.
Cardedeu  Exposicions  


Els farmacèutics, antigament dits apotecaris, són els professionals de la salut que exerceixen la farmàcia i són uns grans coneixedors del medicament i de les seves propietats químiques i biològiques, així com dels efectes que pot tenir en el cos humà on actua.

Normalment, associem els farmacèutics a propietaris o treballadors d'una farmàcia on es dispensen medicaments, però també els podem trobar treballant en el camp de la recerca biomèdica, en la indústria cosmètica, en hospitals i en anàlisis clíniques i d'aigües, entre d'altres.

Una de les tasques dels farmacèutics, tant abans com ara, és la preparació de medicaments a partir de les fórmules magistrals que es preparen a la mateixa farmàcia o als laboratoris farmacèutics i on l'aigua és un dels ingredients principals.

És prou conegut que l'aigua pot actuar com a vehicle en la difusió d'epidèmies, sobretot en les que predominen els trastorns gastrointestinals. Però si l'aigua pot ser font de malalties també se la pot considerar com una font de salut; així ho varen entendre, fa més de tres mil anys, els nostres avantpassats que practicaven el termalisme als balnearis, escampats per tota la geografia, que fins ha donat nom a poblacions com 'Caldes' o Aix les bains.

Més informació

http://www.museudecardedeu.cat/2015/03/23/aqua-fontis-salutaris-aigua-higiene-i-salut/

Crèdits

Una exposició produïda per la Xarxa de Museus de Farmàcia i amb la col·laboració de la Xarxa de Museus locals de la Diputació de Barcelona, explicant el paper dels farmacèutics titulars i dels laboratoris, responsables del control de la potabilitat de l'aigua al llarg de la història.

Comparteix: