Agenda

Home > Agenda > Actes diversos

El museu fa 50 anys! Xiuxiueig poètic i Jocs d'infantesa

 
En curs

Casa Museu Verdaguer
A les 15h.
Folgueroles  Actes diversos   Públic General 


Els alumnes de cicle Superior de primària expliquen com va viure la gent de Folgueroles la inauguració de la Casa Museu. El poble, l'any 1967, vivia en plena dictadura i va celebrar l'esdeveniment amb discreció sense els excessos orquestrats pels governs franquistes el 1945 i 1952. Els actors polítics, d'ideologia ben diferent -com el metge i el mestre republicans confinats al poble i l'alcalde franquista confluïen per fer realitat un antic anhel comú que la guerra havia estroncat, tenir un museu que fes honor al poeta.

El museu fa 50 anys! Alumnes de l¿Escola Mossèn Cinto

Programa

Jocs d'infantesa

Els alumnes d'educació infantil, de cicle Inicial i Mitjà prendran com element de treball els jocs d'infantesa de Jacint Verdaguer, en concret en el pròleg del llibre 'Al Cel' en el qual el poeta recorda un joc d'infantesa que consistia en posar-se una marieta a la ma i observar com arrencava a volar. A partir d'aquest relat els tres cicles educatius prepararan activitats.

Xiuxiueig poètic

Es tracta de recitar, comprendre i compartir poemes curts que expressen emocions i posen paraules als amors, les pors, els secrets, les incerteses de la condició humana. Els alumnes es repartiran per l'espai tot xiuxiuejant poesia als espectadors que, al seu torn, es convertiran també en xiuxiuejadors.

Lloc de trobada

Escola Mossèn Cinto
Plaça Roviretes, 1
08519 Folgueroles

Més informació

http://www.verdaguer.cat

Comparteix:


Activitat Gratuïta

Activitat Gratuïta


Casa Museu Verdaguer

Carrer Major, 7
08519 FOLGUEROLES
938122157
info@verdaguer.cat
http://www.verdaguer.cat