Agenda

Home > Agenda > Visites

Recreació històrica de la Guerra Civil

 
En curs

Museu d'Arenys de Mar. Museu Marès de la Punta
De 10 a 13h
Arenys de Mar  Visites   Públic General 


Amb motiu del 80 anys del final de la Guerra Civil, el Museu d'Arenys de Mar organitza diverses activitats per recordar els fest produïts entre 1936-1939. Amb la col·laboració de l'Associació XV Brigada Mixta i Didpatri es realitzarà al pati del Museu una activitat de recreació històrica amb l'objectiu de recuperar la memoria d'aquests fets. A través d'aquesta activitat amb armes i uniformes militars de la Guerra Civil, les associacions i entitats participants volen donar a conèixer al públic de la forma més real posible el que es va succeir, per evitar que tornem a viure aquest passat tràgic.

XV Brigada Mixta és un grup de recreació històrica format per gent de Tarragona, Barcelona, Madrid i Anglaterra. Van començar col·laborant de forma individual amb l'associació 'Lo Riu de la Fatarella', en les seves recreacions, però l'amistat i ganes de continuar creixent i arribant a tots els aspectes de la memòria històrica a tot arreu, els va llençar a crear aquest projecte. En el camp de la recreació histórica realitzen activitats escolars, presentacions de llibres, actes commemoratius, inauguracions d'espais recuperats, museus vivents, visites guiades amb ambientació, rodatges...

Didpatri és didàctica del patrimoni i la recreació històrica un dels apartats en que treballa. La recreació és una de les branques de l'arqueologia experimental que es basa en reproduir les vivències en la pròpia carn. Sempre basant-se en un estudi de les circumstàncies de cada època. Treballen amb exposicions, audiovisuals, museïtzacions o publicacions, obrint camps relacionats amb el fet de fer entendre el patrimoni d'una manera didàctica.

Activitat de recreació històrica

Lloc

Museu Marès de la Punta

Més informació

http://museu.arenysdemar.cat

Comparteix:


Activitat Gratuïta

Activitat Gratuïta

Dades de contacte

Neus Ribas San Emeterio


Museu d'Arenys de Mar. Museu Marès de la Punta

C. de l'Església, 43
08350 ARENYS DE MAR
937924444
museu@arenysdemar.cat
http://museu.arenysdemar.cat