Centre d'interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata

  Facebook   Twitter   YouTube   Instagram
Home > Xarxa de museus > Museus locals > Centre d'interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata - Exposició permanent

El pa de la diversitat, forma part de la visita a l'antic Molí Fariner Molí d'en Rata on l'objectiu principal és explicar la transformació dels cereals en farina, quins productes es poden fabricar amb la farina i com funciona un molí fariner hidràulic.
També es vol reflexionar sobre els punts en comú de les diverses cultures, a través del món dels cereals.

Protagonistes: ripolletencs que deixen petjada, reconeixement a set personatges nascuts o vinculats a Ripollet, que han destacat fora de les nostres fronteres en la seva vessant professional. Hi ha un pintor, una escultora i pintora, un escultor, una concertista de castanyoles, un tenor, un jugador de bàsquet i un científic, tots ells amb reconegut prestigi dins dels seus respectius àmbits.

Ripollet i la mesura del temps, Exposició que mostra la maquinària de l'antic rellotge del campanar de Sant Esteve de Ripollet.
La Mirada Tàctil ens apropa l'exposició permanent, Protagonistes: ripolletencs que deixen petjada''. Personatges vinculats a Ripollet que han destacat professionalment fora de l'àmbit local, i els presentem a partir d'un viatge a través dels sentits.

Aquest mòdul de presentació tàctil disposa de retolat amb macrocaràcters i braille sobreimprès i està dividit en sis àmbits
diferents corresponents a cadascun dels personatges: Josep M. Brull, Joan Creus, Emma Maleras, Gaietà Renom, Lluïsa Sallent i Andreu Solà.
Els personatges pertanyen a àmbits culturals i esportiu diversos, i són presentats a partir d'un objecte original o reproducció per a transmetre millor la seva obra: una escultura en pedra, un pectoral de l'ordre olímpica, unes castanyoles, l'audició d'una peça musical, una escultura en bronze i una pintura en relleu, així com la rúbrica en relleu de cada personatge ens endinsaran al món personal de cada artista.