Museu Municipal de Montcada

Home > Xarxa de museus > Museus locals > Museu Municipal de Montcada - Oferta Pedagògica

Montcada Neo: Conèixer el passat per transformar el futur

Museu Municipal de Montcada
Montcada Neo és una activitat modulable. L'activitat sencera comporta dedicar dos matins (dos sessions de 4 hores per matí) però es pot fer només un dels mòduls (una sessió de 4 hores). Les sessions es poden espaiar en el temps.
Montcada i Reixac  Ciències Naturals: coneixement del medi natural   ESO: 1r. cicle 


Un missatge codificat arribat el futur explica que un grup d'arqueòlegs té evidències de la destrucció de la ciutat de Montcada i Reixac a l'any 2060.
Per poder frenar la contaminació irreversible de les aigües i l'abandó de la ciutat caldrà explorar altres models socials històrics. El repte és poder assegurar que la ciutat de Montcada segueixi en ús l'any 2060 i per això cal revertir les males conductes i evitar la contaminació irreversible de les aigües. Per aconseguir-ho, caldrà crear nous models autosostenibles i cada membre dels 6 equips (com a màxim) haurà d'agafar 5 compromisos individuals vinculats als ODS. El grup d'investigadors del futur ens donaran les eines per poder assolir el nostre repte.
Els alumnes hauran de demostrar que estan a l'alçada i per això han d'assolir un mínim de punts i medalles que demostrin les seves capacitats per canviar el futur.

Montcada Neo és l'activitat estrella del museu. Una activitat gamificada amb una gran varietat de dinàmiques de grup que va especialment adreçada a aquells grups que vulguin treballar a fons la sostenibilitat, els ODS i l'aigua com a recurs públic.

Objectius

Adreçada a aquells grups que vulguin treballar a fons la sostenibilitat, els ODS i l'aigua com a recurs públic, tot partint del coneixement de la història i l'evolució de les societats.

Lloc

Casa de les Aigües de Montcada i Reixac (Parc de les Aigües s/n)

Lloc de trobada

Espai d'atenció al visitant de la Casa del maquinista

Inscripció

Activitat oberta durant tot el curs:
museumunicipal@montcada.org

Pagament

Transferència

Més informació

https://www.montcada.cat/temes/museu/

Monitoratge

1 educador per grup classe

Comparteix:


Durada

2 matins

Activitat Gratuïta

Activitat Gratuïta

Participants

Grup classe

Preu

100 euros un matí / 150 euros dos matins

Dades de contacte

610144499