Oferta pedagògica

Home > Oferta pedagògica - Cercador > Ciències socials, història i etnologia

Un paisatge: Mil mirades

Museu municipal de Molins de Rei
De dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 i de 15.30 a 17.30 h
Molins de Rei  Ciències socials, història i etnologia   EE  EP 


Visita a l'exposició del Museu. Partint de l'experiència personal dels alumnes, veurem com l'artista, segons la seva biografia i les seves aptituds, representa coses i idees de maneres molt diverses. Durant el recorregut s'establiran connexions bàsiques entre les obres, tot destacant-ne la singularitat pel que fa al tractament del color, la forma, els materials emprats i les temàtiques representades. Es treballaran més en profunditat dues obres i s'aprendrà a interpretar-les sense cap informació prèvia; després s'aprofitaran les dades que ens proporcionen les cartel·les i altres documents i fotografies.

Activitat pràctica (1 hora i 10 minuts)
Es farà a partir de quatre tipus de material (sorra de platja, terra, fulles d'arbres i fruites). A cada alumne se li repartirà una cartolina que contindrà una paraula que farà referència a un paisatge, un sentiment o una qualitat/adjectiu. Per ordre, cada alumne ensenyarà a la resta del grup la seva paraula i la col·locarà sobre el material amb el qual la relaciona; després explicarà als companys les seves raons. A continuació, la monitora mostrarà diferents objectes -targetes postals, reproduccions artístiques, llapis, pots amb olors, fragments d'un poema...- que en grup s'hauran de distribuir tot intentant arribar a un consens comú. El resultat ha de crear un collage col·lectiu fet de material natural, paraules i objectes. Al final es plantejarà als alumnes un repte sorpresa.

4 EUR/alumne; preu mínim per grup: 80 EUR. Aquest preu inclou: el material per realitzar les activitats, el monitoratge durant dues hores i la creació de la fitxa pedagògica.

Objectius

Familiaritzar-se amb obres artístiques i amb l'espai del Museu.
Aprendre a llegir cartel·les.
Adonar-se que existeixen múltiples lectures de la realitat.
Establir relacions entre territori i art.
Reflexionar sobre el procés de creació d'una obra artística.

Inscripció

Reserva de l'activitat
Horari: de dilluns a divendres, de 10 a 13.30 h
Telèfon: 93 680 37 31, ext. 193

Comparteix:


Durada

2 hores

Participants

En grups de 20 a 25 alumnes


Museu municipal de Molins de Rei

Carrer del Pintor Fortuny, 55.
08750 MOLINS DE REI
936803340
museu@molinsderei.cat
https://www.molinsderei.cat/museu/