Arxius i documentació

Home > Arxius i documentació > Hemeroteca del Museu de Badalona

Hemeroteca del Museu de Badalona

Museu de Badalona
Dimarts i dimecres de 10 a 14 h i dimecres de 17 a 20 h.

Nadal, Setmana Santa i el mes d'agost, tancat.
Badalona  Hemeroteca 


L'Hemeroteca reuneix més de 300 títols de publicacions editades a Badalona des de mitjan segle XIX, i constitueix la col·lecció de premsa badalonina més completa que existeix.

L'origen de l'Hemeroteca es troba en les col·leccions de premsa local que l'Ajuntament de Badalona va reunir des del segle XIX i les que va reunir el propi Museu des de la seva creació, l'any 1955. El 1994 aquestes col·leccions es van enriquir gràcies a l'ingrés d'un voluminós fons de premsa local procedent de la Biblioteca de la Fundació de 'la Caixa'. Cal destacar, també, les aportacions que particulars i entitats hi han fet al llarg d'aquests anys i molt especialment la col·lecció reunida per Josep M. Cuyàs i Tolosa que va ser donada al Museu per la seva família.

L'Hemeroteca consta de tres subseccions:
Premsa local. Comprèn les publicacions badalonines que han aparegut des del segle XIX, ja siguin setmanaris informatius de caire general, esportius, premsa satírica, premsa de partits i sindicats, publicacions municipals, butlletins o revistes d'entitats i d'escoles, entre altres. La col·lecció local de l'Hemeroteca aplega 321 títols i per a la seva consulta hi ha dos catàlegs, un alfabètic de títols i un cronològic. A l'alfabètic de títols, es detalla el títol complet, el subtítol i els números de què es disposa. Alguns dels títols es poden consultar en versió digital. Al cronològic, s'especifiquen tots els títols per anys.

Recull de premsa de temes badalonins. Aplega aquells articles referits a Badalona que s'han publicat en diversos diaris i revistes d'àmbit general. L'ordenació és cronològica i la col·lecció s'inicia l'any 1886 i arriba fins a l'actualitat. Aquesta subsecció comprèn un volum de 50 caixes i es consulta a partir d'un catàleg cronològic.

Publicacions periòdiques d'àmbit general. Aplega les publicacions especialitzades en temes d'història, administració municipal, museografia i arxivística. També s'hi inclouen algunes publicacions oficials.

Comparteix:


Museu de Badalona

Plaça Assemblea de Catalunya 1
08911 BADALONA
933841750
info@museudebadalona.cat
http://www.museudebadalona.cat