Arxius i documentació

Home > Arxius i documentació > Centre de Documentació del Parc del Montnegre i el Corredor

Centre de Documentació del Parc del Montnegre i el Corredor

Museu de Mataró. Can Serra Història de la Ciutat
Mataró  Centre de Documentació 


Es tracta d'un centre de documentació i de recerca, que té com a objectiu primordial la difusió, el foment i la promoció del patrimoni arqueològic i natural.

EI centre integra els col·lectius d'investigadors voluntaris que col·laboren en aquests àmbits: la Secció Arquelògica i la Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró.

L'any 1996, mitjançant un conveni entre la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Mataró es crea el Centre de Documentació del Parc del Montnegre i el Corredor a Mataró amb la finalitat de recopilar tota la informació referida al Parc, especialment en el vessant litoral del massís.

El Centre de Documentació té com a principal objectiu recopilar materials documentals sobre les peculiaritats faunístiques i vegetals del Parc, així com sobre la seva diversitat històrica i cultural. D'aquesta manera, s'integra com un equipament més dins la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, comparteix objectius i metodologies de treball amb la resta de Centres de Documentació de la Xarxa i treballa de forma continuada en la catalogació dels documents que es poden consular a través d¿Internet (catàleg col·lectiu).

A més a més d'aquestes tasques documentals, també s'hi desenvolupen tasques d'informació sobre els recursos que ofereix el Parc (itineraris, programes pedagògics, publicacions, equipaments...), s'hi programen activitats de divulgació (seminaris, cursos, exposicions...) i s'informa sobre les activitats de recerca que es duen a terme, fomentant la comunicació entre els diferents col·lectius d'investigació.

Es per això que el centre neix i creix a la Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró (actualment al CPAN. Centre de patrimoni arqueològic i natural) i es donen suport mutu.

Comparteix:


Museu de Mataró. Can Serra Història de la Ciutat

El Carreró, 17-19
08301 MATARO
937582401
museum@ajmataro.cat
www.culturamataro.cat