Arxius i documentació

Home > Arxius i documentació > Arxiu fotogràfic del Museu de Badalona

Arxiu fotogràfic del Museu de Badalona

Museu de Badalona
Dimarts i dimecres (10 a 14 h.) i dimecres (17 a 20 h.). Setmana de Nadal, Setmana Santa i el mes d'agost, tancat.
Badalona  Arxiu d'imatges 


L'Arxiu d'Imatges del Museu de Badalona és el fons fotogràfic i fílmic de la ciutat. El componen un conjunt de documents fotogràfics, de professionals o afeccionats, d'empreses, i d¿associacions, així com col·leccions familiars o personals i les creades pel mateix Museu, relacionades sempre amb Badalona, ja sigui per raó d'autoria o per la seva temàtica. Aquestes imatges provenen majoritàriament de donacions o d¿autoritzacions de còpia i cessió d'ús dels seus propietaris.

Té aproximadament 1.000.000 de fotografies, des del segle XIX fins a l'actualitat, que el Museu s'ocupa de documentar, guardar en suports i contenidors específics que n'assegurin la conservació i de posar-les a disposició del públic perquè les pugui consultar i sol·licitar-ne còpies.

Entre els fons i col·leccions convé destacar els dels fotògrafs Josep Cortinas, Jaume Fornaguera, Josep Marco, Agustí Muñoz o Genís Vera, el fons de fotografies de l'Arxiu Josep M. Cuyàs, Núria Argerich, Enric Borràs i Rosario Viñas i els de les entitats o empreses Ajuntament de Badalona, Cepsa Piher, Indústria del Tejido Cuyàs, Industrial Montalfita, Revista de Badalona/El Punt i Talleres Blanch.

Actualment aquestes imatges s¿estan digitalitzant i documentant informàticament per tal de facilitar-ne la consulta des de la xarxa.

Comparteix:


Museu de Badalona

Plaça Assemblea de Catalunya 1
08911 BADALONA
933841750
info@museudebadalona.cat
http://www.museudebadalona.cat