Agenda

Home > Agenda > Exposicions

Figures de pessebre, escultures de petit format. Domènec Talarn (1812-1902)

 
En curs

Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres
Fins al 19/01/2014.
Dimecres a divendres de 17 a 20 h. Dissabtes d'11 a 14 i de 17 a 20 h. Diumenges i festius d'11 a 14 h. Els dies de Nadal, Sant Esteve, Any Nou i Reis el museu estarà tancat.
Sant Andreu de Llavaneres  Exposicions   Públic General 


Domènec Talarn i Ribot (Barcelona 1812 - 1902) fou un escultor i pessebrista català, iniciador de l'escola historicista en les figures de pessebre, basada en una tipologia hebrea que recrea de l'època de Crist y l'exotisme oriental. Reconegut amb Ramon Amadeu i Grau com un dels grans escultors figurista.Va fer estudis a l'Escola Llotja, on va tenir de mestre l'escultor Damià Campeny.
La seva escultura va passar per l'estil neobarroc fins al realisme del segle XIX, es va especialitzar en imaginería religiosa i va fer gran quantitat de figures de pessebre. Va tenir com deixebles a Roig i Solé, Salvador Masdeu, Agustí Querol i al pintor Marià Fortuny.
Els pessebres de Talarn eren espectaculars i coneguts a tota la ciutat i els pobles de la rodalia. El del carrer Avinyó gaudia de molts admiradors. Més tard, amb les mateixes figures es muntà un pessebre en una casa del Passeig de Gràcia. Una altre pessebre fet amb figures de Talarn, era el que construïria Oriol Martí, al carrer Portaferrissa. Aquestes figures, un dels millors conjunts de Talarn, van passar a ser propietat de l'Ajuntament de Barcelona, i conservades al Museu Etnològic de Barcelona. Però per sobre de tots, destacava el pessebre que Talarn feia a casa seva, en el que posava tot el seu amor. L'exposava a l'aparador del taller de Santa Anna, on era admirat per tothom.

Exposició de figures de pessebre de Domènec Talarn cedides pel Museu Etnològic de Barcelona i per l'Associació Pessebrista de Barcelona.

Lloc

Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres
Carretera de Sant Vicenç, 14 (Can Caralt)
08392 - Sant Andreu de Llavaneres

Més informació

http://www.santandreudellavaneres.cat/museu

Activitat accessible

Si

Comparteix:


Activitat Gratuïta

Activitat Gratuïta

Dades de contacte

Lluís Albertí i Serra


Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres

Ctra. de Sant Vicenç de Montalt, 14. Can Caralt
08392 SANT ANDREU DE LLAVANERES
937929282
museuarxiu@ajllavaneres.cat
http://www.ajllavaneres.cat/museu