Agenda
Què mengem avui?
Museu de Ciències Naturals de Granollers
Fins al 25/07/2021.
de dimarts a dissabtes i festius, de 16 a 19 hores; diumenges d'11 a 14 hores.
Agost, tancat
Granollers
Exposicions
Públic General
Adults
Famílies
La cuinera Ada Parellada i l'antropòloga Agnès Villamor, ens fa reflexionar sobre els hàbits alimentaris propis, entenent que no només
afecten al nostre organisme sinó també a l'entorn on vivim i al planeta.
L'exposició Què mengem avui?, aborda els aspectes culturals de l'alimentació i respon a la pregunta: Perquè mengem el que mengem?
Una pregunta senzilla amb resposta complexíssima perquè la nostra tria no és casual, és el resultat d'un cúmul de factors personals i
mediambientals que van sedimentant en la nostra memòria -allò que anomenem cultura-. Menjar és un fet sovint poc reflexionat donada
la
seva quotidianitat. Amb el discurs museològic mostrem que el que mengem és una pràctica que depèn d'allò que anomenem natura.
Alhora
incorporem la dimensió del patrimoni etnològic en un museu de ciències naturals.
Tothom vol menjar cada dia. Però com és que tots ho fem diferent? El que mengem és resultat del que tenim a l'abast, del que ens han
explicat que és bo i dolent, del que sabem preparar... El que triem per menjar té efectes més enllà del plat o de satisfer la gana del
moment.
Té efectes en tota la nostra vida i la vida del que ens envolta. Els aliments comencen al camp i acaben en el record passant pels fogons.
Més informació
Crèdits
Museu de Ciències Naturals de Granollers
Ajuntament de Granollers
Oficina de Patrimoni Cultural de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona
Comissariat per Ada Parellada i Agnès Villamor
Coordinació per Carles Flaquer
Palaudàries, 102 (Jardins Antoni Jonch Cuspinera)
08402 GRANOLLERS
938 709 65
activitats@museugranollersciencies.org
http://www.mcng.cat