Botiga

Home > Botiga - Publicacions

Museu Arxiu Municipal de Calella Josep M. Codina i Bagué
Calella  Butlletí 

Informació d'activitats, exposicions temporals, concerts, viatges, etc.


Museu del Càntir d'Argentona
Argentona  Catàleg 

Catàleg de l'exposició de Claudi Casanovas


Museu de Badalona
Badalona  Llibre 

Baetulo: la ceràmica de vernís negre, -amb el sots títol "Una contribució a l'estudi de la romanització a la Laietània"-, és la tesi de llicenciatura de M. Carme Jiménez. Les ceràmiques de vernís negre, tradicionalment conegudes com a ceràmiques «campanianes» perquè majoritàriament procedeixen de la regió italiana de la Campània, són un dels fòssils directors més útils per a l'estudi del procés de romanització que es desenvolupà en el nostre país en el període que va des de la segona guerra púnica, al final del segle III a.C., fins al principat d'August, poc abans del canvi d'era. Es tracta de peces que en si mateixes no tenen ni espectacularitat ni bellesa artística, però que són en canvi un instrument potent per a l'aplicació del mètode arqueològic, que permet fer parlar els vestigis d'aquell passat, sempre escassos i fragmentaris, però que constitueixen la base de la nostra ciència.


Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu
Cardedeu  Llibre 

Dibuixos de Pepe Castells i comentaris històrics de Pere Comes de les Esglésies i ermites del Vallès i del seu entorn


Museu d'Història de Cerdanyola-Ca n'Ortadó
Cerdanyola del Vallès  Llibre 

VII Premi Valldaura de novel.la "Memorial Pere Calders" de Cerdanyola del Vallès 2003.


Museu Palau Mercader
Cornellà de Llobregat  Catàleg 

Diferents models de càntirs; cada un d'un any diferent (des de 1951 fins a l'any 2000), posats a la venda el dia de Sant Domènec, conformen la col.lecció de càntirs de l'any del museu. Cada model pertany a una localitat diferent (no tan sols de Catalunya, sinó també de la resta de l'estat espanyol)


Museu de Gavà
Gavà  Quaderns 

"Amfibis i rèptils de Garraf". Treball efectuat per Albert Montori basat en un estudi portat a cap pel Departament de Biologia Animal (Vertebrats) de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, sobre la distribució d'amfibis i rèptils al Parc Natural de Garraf. Es presenta en forma de guia per facilitar la identificació de diferents espècies i conèixer els aspectes més interessants de la seva biologia i l'estat en què es troben les diferents poblacions.


Museu de Granollers
Granollers  Llibre 

Llibre sobre l'habitat medieval i modern al Vallès Oriental.


Museu de Ciències Naturals de Granollers
Granollers  Llibre 

Les plantes medicinals del Montseny, els seus usos i virtuds, recollides en aquest llibre a partir de la tradició oral.


Museu Torre Balldovina
Santa Coloma de Gramenet  Llibre 

Una aproximació rigorosa i atractiva a una cultura i a un admirable patrimoni arqueològic, constituït per ciutadelles, fortaleses, poblats i ciutats de 2.500 anys d'antigüitat.


Museu de les Mines de Cercs
Cercs  Quaderns 

Pins amb forma de càntir (seguint els models de la col.lecció del càntir de l'any, des de l'any 1951 fins al 2008)


Thermalia. Museu de Caldes de Montbui
Caldes de Montbui  Llibre 

Catàleg de les obres de l'artista Ramon Vilanova, presentades a Thermalia. Museu de Caldes de Montbui, del 10 d'octubre al 28 de novembre de 1998.


Museu de Sant Boi de Llobregat. Serveis tècnics
Sant Boi de Llobregat  Llibre 

Radiografia del Sant Boi dels segles XVI-XVIII


Museu de Terrassa
Terrassa  Quaderns 


Museu de Terrassa. Castell Cartoixa Vallparadís
Terrassa  Catàleg 

Contingut: article de fons, catàleg de 130 elements del patrimoni industrial local: fàbriques, edificis de serveis i habitatges. Plànols de situació i índex d'arquitectes.


Museu de Terrassa. Casa Alegre de Sagrera
Terrassa  Butlletí 

Contingut: article de fons, catàleg de les obres exposades i bibliografia.


Museu Molí Paperer de Capellades
Capellades  Opuscle 


Museu Comarcal de Manresa
Manresa  Guia 

Guia didàctica de la col.lecció "Un Museu per Aprendre", núm. 4.


Museus de Martorell. Museu Municipal Vicenç Ros
Martorell 

Llibre facsímil. 21,9x16cm. Il.lustracions b/n


Museus de Martorell. L'Enrajolada, Casa Museu Santacana
Martorell  Llibre 

Mapa de Sabadell realitzat per Josep Renom, que situa les fàbriques i establiments amb força de Vapor que existien a Sabadell entre el 1838-1915.


Museu Municipal Joan Abelló
Mollet del Vallès  Llibre 

Monografia de Joan Abelló. Estudi fet per Josep Fèlix Bentz sobre la vida i l'art del pintor amb il·lustracions en color


Museu del Prat. Sala d'exposicions. Cèntric Espai Cultural
El Prat de Llobregat  Catàleg 

Síntesi informativa del procés de formació i transformació del delta del Llobregat i dels elements que configuren els diferents ecosistemes. Proposta d'itineraris per conèixer aquest territori, i els serveis que s'ofereixen.


Museu municipal de Molins de Rei
Molins de Rei  Llibre 

Forma part de les publicacions del museu relacionades amb la història local, el patrimoni històric i arqueològic del municipi i les col·leccions del museu. Nº 10


Museu Municipal Castell (MMUC)
Rubí  Llibre 

Estudis d'immigració estrangera


Museu de Mataró. Can Serra Història de la Ciutat
Mataró  Catàleg 

Publicació amb gràfics i fotografies dels 150 anys de ferrocarril a Catalunya.


Museu d'Art de Sabadell
Sabadell  Catàleg 

Il·lustracions en color i blanc i negre. Mides: 30 x 21 cm.


Museu d'Història de Sabadell
Sabadell  Catàleg 

Vol donar a conèixer un aspecte de la història que ha estat cabdal per a la ciutat de Sabadell: el treball tèxtil de les dones. Es tracta de presentar no tan sols el treball tèxtil, sinó altres aspectes que feien referència a les condicions d'aquest treball, la vida associativa, de lleure o de formació


Centre Jujol - Can Negre
Sant Joan Despí  Catàleg 

Catàleg de l'obra de l'arquitecte Jujol


Museu del Cau Ferrat
Sitges  Llibre 

Llibre guia sobre dues obres cedides per la col.lecció Thyssen-Bornemisza de Madrid: Marea Baixa davant Varengeville, de Claude Monet 1840-1926) Camí, sol d'hivern i neu, (Camí de Versalles) de Camille Pissarro (1830-1903).


Museu de Maricel
Sitges  Dossier 

Dossier sobre la col.lecció d'aquest museu


Museu Romàntic Can Llopis
Sitges  Catàleg 


VINSEUM. Museu de les Cultures del Vi de Catalunya
Vilafranca del Penedès  Revista 

Revista sobre cultura amb articles molt diversos, des d'investigació tècnica a creació poètica El disseny de la revista és molt cuidat i ha rebut nombrosos premis Laus


Museu de Premià de Dalt
Premià de Dalt  Revista 

Publicació trimestral. Cada número treballa a l'entorn d'una temàtica local d'interés històric i s'hi aporta informació documental i gràfica. Hi ha tambè referència puntual de tots els actes i programacions que giren entorn del museu.


Museu de l'Estampació de Premià de Mar
Premià de Mar  Llibre 


Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia
Igualada  Catàleg 

Recorregut per aquest espai del museu, on s'explica la industrialització de la sola, amb maquinària, concretament el pas dels clots als bombos d'adobar pell.


Casa Museu Verdaguer
Folgueroles  Llibre 

Antologia de textos de Verdaguer sobre les flors. El florilegi conté 29 poemes de les flors que es troben al jardí Brins d'Espígol al costat de l'ermita de La Damunt de Folgueroles


Museu Municipal de Nàutica del Masnou
El Masnou  Llibre 

Publicació local que ha tingut dues èpoques: -PRIMERA ÈPOCA: entre els anys 1990-2002 (números 1-25) tractava exclusivament temes de nàutica, era editada pel Museu Municipal de Nàutica i recollia articles d'autors diversos. -SEGONA ÈPOCA: Des de l'any 2002 (a partir del número 26) és un monogràfic sobre temes històrics o artístics amb un únic autor, producte de la Beca de Recerca Local del Masnou. Es pot trobar digitalitzada a: http://www.elmasnou.cat/temes/cultura/arxiu-municipal-del-masnou/arxiu-municipal-publicacions


Museu d'Arenys de Mar. Museu Marès de la Punta
Arenys de Mar  Butlletí 

Petit quadern sobre l'activitat marinera d'Arenys de Mar de finals del s. XVIII i segle XIX amb articles sobre: L'Estudi de Pilots també conegut com a Escola Nàutica d'Arenys de Mar, les drassanes d'Arenys de Mar i les mostres d'art popular relacionats amb la mar, els exvots i les caixes de mariner conservats al Museu.


Museu d'Arenys de Mar. Museu Mollfulleda de Mineralogia
Arenys de Mar  Llibre 

Informació de tots els minerals que es troben al territori espanyol, de les mines i les poblacions on es poden trobar, el llibre està il.lustrat amb fotografies de diferents minerals.


Museu de L'Hospitalet - Casa Espanya. Espai d'Història
L' Hospitalet de Llobregat  Catàleg 


Museu Arxiu de Vilassar de Dalt
Vilassar de Dalt  Llibre 

La publicació és el recull dels textos, dibuixos i fotografies de l'exposició: Evolució dels enterraments al Maresme. De la prehistòria a l'època medieval inaugurada el diumenge 22 de desembre del 2002.


Fundació Palau
Caldes d'Estrac  Llibre 

Llibre escrit per Josep Palau i Fabre sobre Picasso i la seva amistat


MEL. Museus d'Esplugues de Llobregat. Museu Can Tinturé i Museu de Ceràmica La Rajoleta
Esplugues de Llobregat  Llibre 


Centre de Documentació i Museu Tèxtil
Terrassa  Revista 

Ligas: entre la sujeción y la seducción. Per: Roser López. Fotografies: CDMT. Quico Ortega. Notas de moda flamenca: Entrevista a Charo Baró. Per: Eulàlia Morral i Romeu. Fotografies: CDMT. Quico Ortega. Restauración de tejidos medievales del CDMT. Per: Sílvia Carbonell / Elisabet Cerdà. Fotografies: CDMT. Quico Ortega. Documentos con historia: el patrimonio documental medieval y moderno del CDMT. Per: Sílvia Saladrigas Cheng. Fotografies: CDMT. Quico Ortega. El Museo del Traje: Centro de Investigación del Patrimonio Etnológico (Madrid). Per: Andrés Carretero Pérez. Fotografíes: Archivo del Museo del Traje / Centro de Investigación del Patrimonio Etnológico / Miguel Ángel Otero y Lucía Ibarra. Novetats Biblioteca. Per: Eulàlia Morral i Romeu. Textil-Web. Direccions. Per: Sílvia Saladrigas Cheng. Sumari Datatèxtil 14 / juny 2006.


Museu Arqueològic de L'Esquerda
Roda de Ter  Llibre 


Museu de l'Art de la Pell. Col·lecció A. Colomer Munmany
Vic  Catàleg 

Catàleg de l'exposició temporal 'La piel tiene memòria'


Museu Arqueològic i Paleontològic de Moià
Moià  Memòria 

Treball de recerca realitzat per la moianesa Núria Bach, on s'ha recopilat informació sobre la història, les excavacions i l'activitat de els Coves del Toll des del seu descobriment i fins l'actualitat. El treball intenta explicar què són les coves del Toll, quina és la seva importància arqueològica i turística, quins fets van portar a descobrir-les i que va representar això a nivell local


Museu del Ter
Manlleu  Llibre 

L'anguila i el seu espectacular viatge transoceànic" pretén ser un element de sensibilització ambiental adreçat a petits i grans. Pren com a fil conductor el cicle de vida de l'anguila i ens dóna a conèixer a fons la vida aquàtica i les seves problemàtiques. Aquesta iniciativa va sorgir del fil argumental del taller per a alumnes d'educació infantil i primària Sibil·la, l'anguila, que des de fa uns anys es porta a terme al Museu Industrial del Ter de Manlleu. Tot i estar adreçat a un públic infantil, el conte pretén ser un element de sensibilització ambiental adreçat a petits i grans. La idea original, la coordinació, els continguts i els textos són de Marc Ordeix i Èlia Bretxa (Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis - Museu Industrial del Ter). Les il·lustracions, del dibuixant naturalista Toni Llobet. El disseny i la maquetació, de Roger Romeu.


Museu de la Pagesia
Castellbisbal  Llibre 

La història de Castellbisbal explicada mitjançant les petites històries de les famílies castellbisbalenques i dels fets singulars que van contribuir en la formació de la identitat de l'actual poble.


Cerca a la botiga