Botiga

Home > Botiga - Publicacions

Museu Arxiu Municipal de Calella Josep M. Codina i Bagué
Calella  Butlletí 

Informació d'activitats, exposicions temporals, concerts, viatges, etc.


Museu del Càntir d'Argentona
Argentona  Catàleg 

El catàleg consta de 68 pàgines il·lustrades a tot color, amb textos de presentació de Margarida Colomer Rovira, Presidenta del Patronat Municipal del Museu del Càntir i de la Dra. Mireia Freixa Serra, que ha fet el seguiment i la direcció tècnica d'aquest projecte de recerca. El catàleg conté els textos de l'exposició en català i s'inclouen traduccions al castellà i anglès. El catàleg inclou pintures i càntirs des del gòtic fins a l'actualitat, passant per tots els períodes artístics, essent els més rellevants els corresponents als segles XIX i XX, on la pintura i les arts relfecteixen amb més intensitat escenes de la vida quotidiana i natures mortes en què la terrissa i, molt especialment, el càntir hi tènen una presència important. Entre altres, cla destacar obres de Bernat Martorell, Velázquez, Murillo, Goya Rusiñol, Picasso, Matisse o Miró.


Museu de Badalona
Badalona  Llibre 

Estudi cronològic i de població detallat de tots el jaciments de l'àrea rural de Baetulo.


Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu
Cardedeu  Llibre 

Dibuixos de Pepe Castells i comentaris històrics de Pere Comes sobre tots les masies i cases rurals del terme de Cardedeu


Museu d'Història de Cerdanyola-Ca n'Ortadó
Cerdanyola del Vallès  Llibre 

Recull de la transcripció de la correspondència privada (17 cartes) que el poeta Max Jacob va trametre al pintor Josep de Togores i Llach entre 1921 i 1930- amb apèndix i notes- edició bilingüe francès i català,(història i art)


Museu Palau Mercader
Cornellà de Llobregat  Catàleg 

Diferents models de càntirs; cada un d'un any diferent (des de 1951 fins a l'any 2000), posats a la venda el dia de Sant Domènec, conformen la col.lecció de càntirs de l'any del museu. Cada model pertany a una localitat diferent (no tan sols de Catalunya, sinó també de la resta de l'estat espanyol)


Museu de Gavà
Gavà  Quaderns 

"Amfibis i rèptils de Garraf". Treball efectuat per Albert Montori basat en un estudi portat a cap pel Departament de Biologia Animal (Vertebrats) de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, sobre la distribució d'amfibis i rèptils al Parc Natural de Garraf. Es presenta en forma de guia per facilitar la identificació de diferents espècies i conèixer els aspectes més interessants de la seva biologia i l'estat en què es troben les diferents poblacions.


Museu de Granollers
Granollers  Llibre 

Llibre sobre l'habitat medieval i modern al Vallès Oriental.


Museu de Ciències Naturals de Granollers
Granollers  Catàleg 

Personatges tractats: Antoni Cebrià Costa i Cuxart, Miquel Cuní i Martorell, Artur Bofill i Poch, Jaume Almera i Comas, Joan Cadevall i Diars, Estanislau Vayreda i vila, Joaquim Maria de Barnola i Escrivà de Romaní, Eduard Fontserè i Riba, Norbert Font i Sagué, Joan Baptista d'Aguilar-Amat i Banús, Josep Maluquer i Nicolau, Pius Font i Quer, Ignasi de Sagarra i de Castellarnau I Joaquim Maluquer i Nicolau.


Museu Torre Balldovina
Santa Coloma de Gramenet  Revista 

EXHAURIT


Museu de les Mines de Cercs
Cercs  Quaderns 

Pins amb forma de càntir (seguint els models de la col.lecció del càntir de l'any, des de l'any 1951 fins al 2008)


Thermalia. Museu de Caldes de Montbui
Caldes de Montbui  Llibre 


Museu de Sant Boi de Llobregat. Serveis tècnics
Sant Boi de Llobregat  Llibre 

Radiografia del Sant Boi de finals del segle XV


Museu de Terrassa
Terrassa  Catàleg 

Catàleg d'exposició. Contingut: tres articles de fons sobre l'artista, catàleg de l'obra exposada i bibliografia.


Museu de Terrassa. Castell Cartoixa Vallparadís
Terrassa  Catàleg 

Contingut: article de fons, catàleg de les obres exposades, bibliografia.


Museu de Terrassa. Casa Alegre de Sagrera
Terrassa  Catàleg 

Contingut: dos articles de fons, catàleg de les masies de Terrassa. Fotografies en color.


Museu Molí Paperer de Capellades
Capellades  Llibre 


Museu Comarcal de Manresa
Manresa  Guia 

Guia didàctica de la col.lecció Un Museu per Aprendre, núm. 3.


Museus de Martorell. Museu Municipal Vicenç Ros
Martorell 

Làmina 45,5x33,2cm. Edició facsímil patrocinada per l'Ajuntament de Martorell, amb motiu de l'exposició Martorell, a tot tren (22/4 al 23/5/1999), en commemoració del 150è aniversari del ferrocarril Barcelona-Mataró (1848-1999).


Museus de Martorell. L'Enrajolada, Casa Museu Santacana
Martorell 

Façana de Can Negre


Museu Municipal Joan Abelló
Mollet del Vallès  Llibre 

Llibre que es centra en la figura de Joan Abelló i el seu interès en la ciutat de Girona. Més de 40 reproduccions de la seva obra en color


Museu del Prat. Sala d'exposicions. Cèntric Espai Cultural
El Prat de Llobregat  Catàleg 

Síntesi informativa del procés de formació i transformació del delta del Llobregat i dels elements que configuren els diferents ecosistemes. Proposta d'itineraris per conèixer aquest territori, i els serveis que s'ofereixen.


Museu municipal de Molins de Rei
Molins de Rei  Llibre 

Forma part de les publicacions del museu relacionades amb la història local, el patrimoni històric i arqueològic del municipi i les col·leccions del museu. Nº 7


Museu Municipal Castell (MMUC)
Rubí  Revista 

Aquesta revista pretén ser una contribució en les reflexions sobre el patrimoni i el nou context social; la conservació, la recerca, la legislació, la gestió i la interpretació del patrimoni. En aquest primer número s'ha comptat amb la col·laboració d'alguns professionals de l'àmbit català: directors de museus, tècnics de patrimoni, membres de l'Associació de Museòlegs de Catalunya i del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí.


Museu de Mataró. Can Serra Història de la Ciutat
Mataró  Catàleg 

Explicació de la tradició de la "vella quaresma" a Mataró amb reproduccions gràfiques de les "velles" amb set cames que s'han fet des de 1979 fins 1998


Museu d'Art de Sabadell
Sabadell  Catàleg 

Il·lustracions en blanc i negre. Mides: 23 x 16 cm.


Museu d'Història de Sabadell
Sabadell  Quaderns 

Quadern de treball per a les escoles, per a les visites a la sala tèxtil del Museu d'Història


Centre Jujol - Can Negre
Sant Joan Despí  Llibre 

Recorregut pels moments i fets més significatius del segle passat o de l'actual.


Museu del Cau Ferrat
Sitges  Fitxes 

Fitxa col.leccionable sobre una peça concreta de la col.lecció. A la fitxa hi ha una foto il.lustrant la peça objecte d'estudi, la informació tècnica sobre la obra i el comentari històric, social i artístic. Fitxes editades: Vitrall dels profetes. Finals del segle XIX. Magdalena penitent amb la creu, de Doménikos Theotokolpoulos El Greco. Les llàgrimes de sant Pere, per Doménikos Theotokopoulos El Greco. Autoretrat amb xalinai boina, per Ramon Casas Arqueta de noces, finals del segle XIV Bailaora flamenca, per Manolo Hugué


Museu de Maricel
Sitges  Fitxes 

Fitxa col.leccionable editada en quatricomia ambla fotografia il.lustrant la peça, fitxa tècnica i descripció històrico-artística. Fitxes editades: Maternitat, de Joaquim Sunyer Taules de la Nativitat i la Ressurrecció del Retaule de Plat trípode. Col.lecció precolombina. Al.legoria de la 1a. Guerra Mundial de Josep Maria Sert.


Museu Romàntic Can Llopis
Sitges  Fitxes 

Fitxa col.leccionable sobre diferents peces del museu, editada en quatricomia amb la foto il.lustrant la peça objecte d'estudi, fitxa tècnica i descripció històrico-artística. Història evolutiva de la nina/Nines de fusta/nines de cera/nines de paper/nines de porcellana/etc. Les peces editades sobre les col.leccions del Museu Romàntic són: Ventall oriental Cadira amb braços Nina de porcellana


VINSEUM. Museu de les Cultures del Vi de Catalunya
Vilafranca del Penedès  Quaderns 

Mestres i pedagogs, polítics i historiadors progressistes del nostre temps coincideixen a qualificar l'escola de la Segona República com la millor d'Europa en aquell moment, i la millor que hi ha hagut mai a Catalunya i a Espanya. Textos de les intervencions a les taules rodones del Cicle de Tardor 2006, L'Escola Nova: la república dels ciutadans petits.


Museu de Premià de Dalt
Premià de Dalt  Revista 

Publicació trimestral. Cada número treballa a l'entorn d'una temàtica local d'interés històric i s'hi aporta informació documental i gràfica. Hi ha tambè referència puntual de tots els actes i programacions que giren entorn del museu.


Museu de l'Estampació de Premià de Mar
Premià de Mar  Llibre 


Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia
Igualada  Quaderns 

Proposta didàctica referent a Cal Boyer i Cal Granotes d'Igualada, a més d'Igualada com a ciutat industrial.


Casa Museu Verdaguer
Folgueroles  Auca 

És una auca que porta per subtítol ''L'home de la renaixença que mereix més coneixença''. Conté 48 vinyetes il·lustrades amb color.


Museu Municipal de Nàutica del Masnou
El Masnou  Llibre 

Publicació local que ha tingut dues èpoques: -PRIMERA ÈPOCA: entre els anys 1990-2002 (números 1-25) tractava exclusivament temes de nàutica, era editada pel Museu Municipal de Nàutica i recollia articles d'autors diversos. -SEGONA ÈPOCA: Des de l'any 2002 (a partir del número 26) és un monogràfic sobre temes històrics o artístics amb un únic autor, producte de la Beca de Recerca Local del Masnou. Es pot trobar digitalitzada a: http://www.elmasnou.cat/temes/cultura/arxiu/arxiu-municipal-publicacions


Museu d'Arenys de Mar. Museu Marès de la Punta
Arenys de Mar  Butlletí 

Petit quadern sobre l'activitat marinera d'Arenys de Mar de finals del s. XVIII i segle XIX amb articles sobre: L'Estudi de Pilots també conegut com a Escola Nàutica d'Arenys de Mar, les drassanes d'Arenys de Mar i les mostres d'art popular relacionats amb la mar, els exvots i les caixes de mariner conservats al Museu.


Museu d'Arenys de Mar. Museu Mollfulleda de Mineralogia
Arenys de Mar  Llibre 

Informació de tots els minerals que es troben al territori espanyol, de les mines i les poblacions on es poden trobar, el llibre està il.lustrat amb fotografies de diferents minerals.


Museu de L'Hospitalet - Casa Espanya
L' Hospitalet de Llobregat  Catàleg 


Museu Arxiu de Vilassar de Dalt
Vilassar de Dalt  Llibre 

La publicació és el recull dels textos, dibuixos i fotografies de l'exposició: Evolució dels enterraments al Maresme. De la prehistòria a l'època medieval inaugurada el diumenge 22 de desembre del 2002.


Fundació Palau
Caldes d'Estrac  Llibre 

Llibre de poesia i teatre per Josep Palau i Fabre


MEL. Museus d'Esplugues de Llobregat. Museu Can Tinturé i Museu de Ceràmica La Rajoleta
Esplugues de Llobregat  Acta 


Centre de Documentació i Museu Tèxtil
Terrassa  Revista 

Procedència catalana d'algunes peces hispanomusulmanes de la Col·lecció Lázaro Galdiano. Per: Amparo López Redondo. ''Col·lecció o inspiració'' Els tèxtils americans de Carmen Tórtola València. Per: Isabel Bargalló Sánchez i Montserrat Bargalló Sánchez. John Thomson i la fotografia del segle XIX com font per a l'estudi del vestit. Per: Sara Badia. No per molt matinar clareja més aviat. Per: Marco Calderón. Novetats biblioteca. Per: Eulàlia Morral i Romeu.


Museu Arqueològic de L'Esquerda
Roda de Ter  Catàleg 

Catàleg dels metalls del Museu Arqueològic de l'Esquerda. Berikars 1.


Museu de l'Art de la Pell. Col·lecció A. Colomer Munmany
Vic  Catàleg 

Catàleg en motiu de l'exposició l'Adob de la Pell a Vic, formada per fotografies antigues i actuals del proces d'adob de pell a la ciutat de Vic.


Museu Arqueològic i Paleontològic de Moià
Moià  Llibre 


Museu del Ter
Manlleu  Llibre 

Al llarg de la història i fins avui, les grans ciutats han crescut eminentment amb l'arribada de nova població. Aquesta realitat que resulta inqüestionable quan ens referim a les grans metròpolis és de fet extrapolable a les agrupacions urbanes de menys dimensió. Nouvinguts a la ciutat. La construcció urbana de Manlleu, 1900-2005, de l'historiador Pere Casas i de l'arquitecte Carles Crosas explica, en el context local d'una ciutat com Manlleu, la relació que s'estableix entre el progressiu creixement i desenvolupament de la ciutat durant el segle XX i els fluxos migratoris que s'han esdevingut al llarg d'aquest període. Un treball i enfocament que aporta perspectives innovadores en un moment en què Manlleu s'està plantejant nous reptes relacionats amb les dificultats generades pels processos migratoris contemporanis.


Museu de la Pagesia
Castellbisbal  Llibre 

La història de Castellbisbal explicada mitjançant les petites històries de les famílies castellbisbalenques i dels fets singulars que van contribuir en la formació de la identitat de l'actual poble.


Cerca a la botiga