Botiga

Home > Botiga - Publicacions

Museu Arxiu Municipal de Calella Josep M. Codina i Bagué
Calella  Butlletí 

Informació d'activitats, exposicions temporals, concerts, viatges, etc.


Museu del Càntir d'Argentona
Argentona  Catàleg 

Catàleg de l'exposició de Claudi Casanovas


Museu de Badalona
Badalona  Llibre 

Baetulo: la ceràmica de vernís negre, -amb el sots títol "Una contribució a l'estudi de la romanització a la Laietània"-, és la tesi de llicenciatura de M. Carme Jiménez. Les ceràmiques de vernís negre, tradicionalment conegudes com a ceràmiques «campanianes» perquè majoritàriament procedeixen de la regió italiana de la Campània, són un dels fòssils directors més útils per a l'estudi del procés de romanització que es desenvolupà en el nostre país en el període que va des de la segona guerra púnica, al final del segle III a.C., fins al principat d'August, poc abans del canvi d'era. Es tracta de peces que en si mateixes no tenen ni espectacularitat ni bellesa artística, però que són en canvi un instrument potent per a l'aplicació del mètode arqueològic, que permet fer parlar els vestigis d'aquell passat, sempre escassos i fragmentaris, però que constitueixen la base de la nostra ciència.


Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu
Cardedeu  Llibre 

Dibuixos de Pepe Castells i comentaris històrics de Pere Comes de les Esglésies i ermites del Vallès i del seu entorn


Museu d'Història de Cerdanyola-Ca n'Ortadó
Cerdanyola del Vallès  Quaderns 


Museu Palau Mercader
Cornellà de Llobregat  Catàleg 

Diferents models de càntirs; cada un d'un any diferent (des de 1951 fins a l'any 2000), posats a la venda el dia de Sant Domènec, conformen la col.lecció de càntirs de l'any del museu. Cada model pertany a una localitat diferent (no tan sols de Catalunya, sinó també de la resta de l'estat espanyol)


Museu de Gavà
Gavà  Quaderns 

"El Baix Llobregat i els jueus de Barcelona a la baixa edat mitjana (1348-1391)" Nova aportació per al coneixement de les relacions entre els jueus de Barcelona i els habitants del Baix Llobregat al segle XIV, estudiades a partir dels protocols notarials de Bonanat Rementol i de Pere de Pujol dipositats a l'Arxiu Històric de Protocols de Barcelona. Aquests documents testimonien préstecs i compres-vendes de raïm amb habitants de Gavà i del Baix Llobregat entre els anys 1348 i 1391.


Museu de Granollers
Granollers  Llibre 

Llibre sobre l'habitat medieval i modern al Vallès Oriental.


Museu de Ciències Naturals de Granollers
Granollers  Catàleg 

Dibuixos de: Amadeu Blasco, Mercè Cartaña, Joaquim Conca, Jordi Corbera, Anna Maria ferrer, Francesc Jutglar, Àngels Jutglar, Carme Lorente, Lluís Montañà, Marta Montañà, Armand Muntés , Agnès Perelló, Carles Puche, Eduardo saiz, Assumpta Savall, Eugeni Sierra i Ràfols, Joan Subirana. Índex: Presentació. Pròleg. Introducció. La il.lustració científica. Ambient mediterrani. L'home i el Montseny. Ambient eurosiberià. Ambient boreoalpí. L'ofici d'il.lustrar. Els autors. text castelà. Text anglès.


Museu Torre Balldovina
Santa Coloma de Gramenet  Llibre 

Publicació de la segona part del manuscrit de Jaume Galobardes (Santa Coloma de Gramenet, 1776-1863), tractant de vins i pagès colomenc que ens relata, a manera de memòries-diari, els fets més transcendents de la seva vida i de la seva societat més immediata, restant com a llegat una crònica històrica del seu temps. El document s'ha tractat des del punt de vist històric i lingüístic.


Museu de les Mines de Cercs
Cercs  Quaderns 

Pins amb forma de càntir (seguint els models de la col.lecció del càntir de l'any, des de l'any 1951 fins al 2008)


Thermalia. Museu de Caldes de Montbui
Caldes de Montbui  Llibre 


Museu de Sant Boi de Llobregat. Serveis tècnics
Sant Boi de Llobregat  Llibre 

Evolució del cinema


Museu de Terrassa
Terrassa  Catàleg 

- Catàleg núm. 20. La riuada del 62 a Terrassa. L'abans i el després de la ciutat - Catàleg núm. 19. Mil rostres d'una vida. Joan Ferrer Pedrol (1910 - 1997) - Catàleg núm. 18. Josep Rigol i Fornaguera: l'home, l'artista i el mestre - Catàleg núm. 17. L'istme de Sant Pere: l'ocupació d'un territori - Catàleg núm. 16. Taules i retaules. Pintura del segle XVI al XVIII - Catàleg núm. 15. Les botigues del nostre record - Catàleg núm. 14. Art Local. La col·lecció del Museu de Terrassa: 1957-1979 - Catàleg núm. 13. Art Local. La col·lecció del Museu de Terrassa: 1936-1957 - Catàleg núm 12. La Catoixa de Sant Jaume de Vallparadís - Catàleg núm 11. Terrassa fa un milió d'anys - Catàleg núm 10. Fèlix Mestres i Borrell, pintor (1872-1933) - Catàleg núm 9. La memòria de les Esglésies de Sant Pere de Terrassa, 1850-1950 - Catàleg núm. 8. ART LOCAL. La col.lecció del Museu de Terrassa: 1883-1936. - Catàleg núm. 7. Les arts aplicades modernistes a Terrassa. - Catàleg núm. 6. Art mediev


Museu de Terrassa. Castell Cartoixa Vallparadís
Terrassa  Catàleg 

Catàleg del museu. Núm. 9


Museu de Terrassa. Casa Alegre de Sagrera
Terrassa  Catàleg 

Contingut: article de fons, catàleg de 130 elements del patrimoni industrial local: fàbriques, edificis de serveis i habitatges. Plànols de situació i índex d'arquitectes.


Museu Molí Paperer de Capellades
Capellades  Llibre 

Vocabulari paperer és un recull d'un ric i extens lèxic paperer, és una obra de recopilación de més de sis-cents mots relacionats amb la fabricació del paper artesanal. Avui, molts d'ells, ja s'haurien perdut per sempre més si no haguessin estat degudament recollits per Oriol Valls i Subirà. Així doncs, aquest llibre esdevé un valuós document per a la història del paper a Catalunya.


Museu Comarcal de Manresa
Manresa  Llibre 


Museus de Martorell. Museu Municipal Vicenç Ros
Martorell 

Guia. 24x16,6cm. Il.lustracions color.


Museus de Martorell. L'Enrajolada, Casa Museu Santacana
Martorell  Llibre 

Mapa de Sabadell realitzat per Josep Renom, que situa les fàbriques i establiments amb força de Vapor que existien a Sabadell entre el 1838-1915.


Museu Municipal Joan Abelló
Mollet del Vallès  Llibre 

Recorregut per la vessant de col·leccionista i pintor de Joan Abelló, des del començament fins al retorn del seu primer viatge a Europa.


Museu del Prat. Sala d'exposicions. Cèntric Espai Cultural
El Prat de Llobregat  Butlletí 

Butlletí naturalista del delta del Llobregat que publica investigacions sobre els sistemes naturals del delta del Llobregat. Recull d'informes, dossiers i dictàmens relacionats amb la gestió d'aquest territori. Publica també articles sobre altres zones humides de l'àmbit mediterrani (Ver Spartina 2)


Museu municipal de Molins de Rei
Molins de Rei  Llibre 

Forma part de les publicacions del museu relacionades amb la història local, el patrimoni històric i arqueològic del municipi i les col·leccions del museu. Nº 7


Museu Municipal Castell (MMUC)
Rubí  Llibre 

Estudis d'immigració estrangera


Museu de Mataró. Can Serra Història de la Ciutat
Mataró  Catàleg 

Explicació de la tradició de la "vella quaresma" a Mataró amb reproduccions gràfiques de les "velles" amb set cames que s'han fet des de 1979 fins 1998


Museu d'Art de Sabadell
Sabadell  Catàleg 

Catàleg de l'Exposició sobre còmic del TBO. Il·lustracions en color i blanc i negre. Mides: 23 x 16 cm


Museu d'Història de Sabadell
Sabadell  Catàleg 

Catàleg de l'exposició


Centre Jujol - Can Negre
Sant Joan Despí  Llibre 

Recorregut pels moments i fets més significatius del segle passat o de l'actual.


Museu del Cau Ferrat
Sitges  Guia 

Publicació on es detallen totes les obres i peces que composen el fons del museu


Museu de Maricel
Sitges  Dossier 

Dossier sobre la col.lecció d'aquest museu


Museu Romàntic Can Llopis
Sitges  Fitxes 

Fitxa col.leccionable sobre diferents peces del museu, editada en quatricomia amb la foto il.lustrant la peça objecte d'estudi, fitxa tècnica i descripció històrico-artística. Història evolutiva de la nina/Nines de fusta/nines de cera/nines de paper/nines de porcellana/etc. Les peces editades sobre les col.leccions del Museu Romàntic són: Ventall oriental Cadira amb braços Nina de porcellana


VINSEUM. Museu de les Cultures del Vi de Catalunya
Vilafranca del Penedès  Llibre 

Estudi del retaule de la Mare de Déu, gòtic (1459), exposat al Museu


Museu de Premià de Dalt
Premià de Dalt  Revista 

Publicació trimestral. Cada número treballa a l'entorn d'una temàtica local d'interés històric i s'hi aporta informació documental i gràfica. Hi ha tambè referència puntual de tots els actes i programacions que giren entorn del museu.


Museu de l'Estampació de Premià de Mar
Premià de Mar  Llibre 


Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia
Igualada  Catàleg 

Peces exposades en aquesta secció del museu de la Pell, on s'explica la producció, utilitat i significació cultural de la pell en la nostra civilització mediterrània.


Casa Museu Verdaguer
Folgueroles  Llibre 

Recull una colla de melodies d'autors contemporanis del poeta que amb el pas del temps han esdevingut populars. També inclou algunes cançons tradicionals que Verdaguer va citar en la seva obra literària i peces de músics dels nostres dies.


Museu Municipal de Nàutica del Masnou
El Masnou  Llibre 

Publicació local que ha tingut dues èpoques: -PRIMERA ÈPOCA: entre els anys 1990-2002 (números 1-25) tractava exclusivament temes de nàutica, era editada pel Museu Municipal de Nàutica i recollia articles d'autors diversos. -SEGONA ÈPOCA: Des de l'any 2002 (a partir del número 26) és un monogràfic sobre temes històrics o artístics amb un únic autor, producte de la Beca de Recerca Local del Masnou. Es pot trobar digitalitzada a: http://www.elmasnou.cat/temes/cultura/arxiu-municipal-del-masnou/arxiu-municipal-publicacions


Museu d'Arenys de Mar. Museu Marès de la Punta
Arenys de Mar  Butlletí 

Petit quadern sobre la història del Museu i l'activitat de puntes a Arenys de Mar i la comarca des del segle XVII.


Museu d'Arenys de Mar. Museu Mollfulleda de Mineralogia
Arenys de Mar  Llibre 

Informació de tots els minerals que es troben al territori espanyol, de les mines i les poblacions on es poden trobar, el llibre està il.lustrat amb fotografies de diferents minerals.


Museu de L'Hospitalet - Casa Espanya
L' Hospitalet de Llobregat  Revista 

Revista del Museu de l'Hospitalet. Núm. (tardor 1989).


Museu Arxiu de Vilassar de Dalt
Vilassar de Dalt  Llibre 

La publicació és el recull dels textos, dibuixos i fotografies de l'exposició: Evolució dels enterraments al Maresme. De la prehistòria a l'època medieval inaugurada el diumenge 22 de desembre del 2002.


Fundació Palau
Caldes d'Estrac  Llibre 

Llibre escrit per Josep Palau i Fabre. Parla de la vida de Picasso i de com el va coneixer.


MEL. Museus d'Esplugues de Llobregat. Museu Can Tinturé i Museu de Ceràmica La Rajoleta
Esplugues de Llobregat  Guia 


Centre de Documentació i Museu Tèxtil
Terrassa  Revista 

Procedència catalana d'algunes peces hispanomusulmanes de la Col·lecció Lázaro Galdiano. Per: Amparo López Redondo. ''Col·lecció o inspiració'' Els tèxtils americans de Carmen Tórtola València. Per: Isabel Bargalló Sánchez i Montserrat Bargalló Sánchez. John Thomson i la fotografia del segle XIX com font per a l'estudi del vestit. Per: Sara Badia. No per molt matinar clareja més aviat. Per: Marco Calderón. Novetats biblioteca. Per: Eulàlia Morral i Romeu.


Museu Arqueològic de L'Esquerda
Roda de Ter  Llibre 


Museu de l'Art de la Pell. Col·lecció A. Colomer Munmany
Vic  Diccionari 

Diccionari de termes utilitzats en la indústria de transformació de la pell com a matèria primera.


Museu Arqueològic i Paleontològic de Moià
Moià  Llibre 


Museu del Ter
Manlleu  Llibre 

L'anguila i el seu espectacular viatge transoceànic" pretén ser un element de sensibilització ambiental adreçat a petits i grans. Pren com a fil conductor el cicle de vida de l'anguila i ens dóna a conèixer a fons la vida aquàtica i les seves problemàtiques. Aquesta iniciativa va sorgir del fil argumental del taller per a alumnes d'educació infantil i primària Sibil·la, l'anguila, que des de fa uns anys es porta a terme al Museu Industrial del Ter de Manlleu. Tot i estar adreçat a un públic infantil, el conte pretén ser un element de sensibilització ambiental adreçat a petits i grans. La idea original, la coordinació, els continguts i els textos són de Marc Ordeix i Èlia Bretxa (Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis - Museu Industrial del Ter). Les il·lustracions, del dibuixant naturalista Toni Llobet. El disseny i la maquetació, de Roger Romeu.


Museu de la Pagesia
Castellbisbal  Llibre 

Història de Castellbisbal. Notícies històriques des dels inicis fins al segle XX.


Cerca a la botiga