Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu

  Facebook   YouTube   Instagram
Home > Xarxa de museus > Museus locals > Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu - Exposició permanent

El recorregut museístic del MATBC gira a l'entorn del col·leccionisme, la farmàcia i l'ofici dels apotecaris, i es completa amb el jardí del museu, dedicat a les plantes remeieres, amb espècimens d'aprofitament medicinal, i que es presenta com una sala d'exposicions a l'aire lliure que complementa la temàtica central del museu: el benestar, la salut i els remeis.

Tomàs Balvey. Col·lecció de col·leccions és l'exposició de llarga durada on s'exposa una mostra de cada una de les col·leccions que Tomàs Balvey va constituir al llarg de la seva vida i que l'any 1943 va donar a l'Ajuntament.
Unes col·leccions variades i diverses: indumentària, arqueologia, numismàtica, etnologia, ciències naturals,
art ... que ajuden a entendre el col·leccionisme de principis del segle XX, impregnades d'un esperit arxiver i museístic característic del segle XIX.

L'element més singular del MATBC és l'antiga farmàcia rural de la nissaga Balvey, la primera referència de la qual data d'abans de 1660 i està formada pel mobiliari original de 1780, en el que s'hi conserven més de 200 pots de farmàcia del 1827. Amb l'exposició, es vol donar a conèixer la nissaga Balvey a partir dels espais de l'habitatge del farmacèutic i d'objectes quotidians de la família. Uns espais que segueixen la normativa que obligava a que l'habitatge del farmacèutic disposés de dormitori, d'oratori, de rebotiga, de laboratori i la pròpia farmàcia.

La mirada tàctil